Accountmanager IF-Online Diensten

Ben jij een energieke collega die wil bijdragen aan de energietransitie op het gebied van duurzame warmte en koude? Heb jij een brede interesse, een passie voor verduurzaming en de commerciële blik om onze klanten te begrijpen en te helpen met hun vraagstukken en uitdagingen? IF Technology zoekt een accountmanager (m/v; 32 - 40 u per week). Een communicatieve en klantgerichte adviseur die kan samenwerken in een multidisciplinair team. Past dit profiel jou en wil je jouw kennis en ervaring graag inzetten of ontwikkelen om ons team te versterken? Dan dagen we je uit om bij ons te solliciteren.

Wie zijn wij?
IF Technology staat voor de transitie van fossiele naar duurzame energie. Wij zijn een kennisbedrijf gespecialiseerd in gebouw- en gebiedsontwikkeling met de focus op oplossingen met bodemenergie, geothermie en aquathermie

Onze kennis ontsluiten we via consultancy en engineering en daarnaast via onze Online Diensten. Onze Online Diensten hebben betrekking op gestandaardiseerde dienstverlening middels SaaS-oplossingen (Software as a Service). Met onze SaaS bieden we een exponentiële versneller van de vooruitgang in de energietransitie. 

Een belangrijk voorbeeld hiervan is onze online energiemonitoringssysteem Lift (www.liftmonitoring.nl). Met onze kennis vertalen we data naar stuurinformatie ten behoeve van het beheer en onderhoud van duurzame energie-installaties. Hiermee hebben eigenaren, beheerders, exploitanten en onderhoudspartijen snel inzicht in de werking en inzet van een klimaat- of energiesysteem. Daarmee creëren we toegevoegde waarde. Wij dragen daarmee bij aan oplossingen die écht werken. Duurzaam en rendabel. Zo maken wij de energie van vandaag beschikbaar voor de wereld van morgen. 

Een ander voorbeeld van onze Online Diensten is BodemEnergieOnline (BOL). BOL (https://iftechnology.nl/bodemenergiesoftware-helpt-de-overheid) is een SaaS-applicatie waarmee provincies en omgevingsdiensten invulling kunnen geven aan beleid, vergunningverlening en het toezichthouden op bodemenergiesystemen (open en gesloten systemen) binnen de AMvB Bodemenergie. 

Wie zoeken wij? 
Vanwege de groei die we doormaken zijn we op zoek naar een Accountmanager.Vanuit jouw commerciële skills en relationele vaardigheden leg je contacten met onze klanten en onderhoud jij die contacten.Je hebt interesse in, en ervaring met, het bedienen van klanten. In ons geval bestaan die uit vastgoedbeheerders, exploitanten, eigenaren, beheerders en onderhoudspartijen van duurzame warmte-/koudesystemen.Ook provincies en omgevingsdiensten maken voor de AMvB Bodemenergie van onze Online Diensten gebruik. Je voelt je thuis in een multidisciplinaire organisatie, waarbij jegebruik maakt van de expertise die aanwezig is bij je collega’s. Jouw bijdrage en talenten zijn welkom ter versterking van ons team.

Je rol is breed: je onderhoudt intensief contact met bestaande IF- en Liftklanten om te polsen hoe tevreden ze zijn en je zoekt waar mogelijkheden liggen voor doorontwikkeling. Je schrijft en brengt offertes uit, je geeft demo’s, je voert gesprekken met potentiele klanten en je volgt afspraken op. Dit betekent zelfstandig werken met een proactieve houding. Je rapporteert direct aan de teamleider Online Diensten en spartintensief met collega’s. Je bent voor ons de link tussen de ontwikkeling intern en de behoeftes van de klant. 

Wat ga je doen? 
• je onderhoudt relaties met klanten en prospects.
• j
e geeft gestructureerd invulling aan accountmanagement, brengt klantbehoeftes in kaart, waarbij je optimaal gebruik maakt van ons CRM-systeem.
• j
e reageert zorgvuldig op klanten die via verschillende kanalen contact opnemen met IF Online Diensten.
• j
e creëert leads uit campagnes.
• j
e verzorgt productpresentaties (mogelijk ook via webinars) en schrijft offertes en zorgt voor opvolging.
• j
e bent verantwoordelijk voor de online zichtbaarheid van onze Online Diensten via website, LinkedIn en Twitter en zorgt regelmatig voor nieuwe content.
• j
e bent verantwoordelijk voor de verkoop van onze Online Diensten, waaronder Lift als monitoringsoplossing.
 

Welke  kwalificaties heb je?
Samenwerking met andere disciplines is essentieel voor het adviseren van onze klanten. We zoeken een teamspeler die zelfbewust is en innovatieve en creatieve benaderingen kan ontwikkelen. Goede communicatieve, schriftelijke en presentatievaardigheden zijn belangrijke vereisten bij deze functie. Hieronder vindt je een uitgebreide lijst van kwalificaties voor de functie: 

je hebt een afgeronde HBO opleiding in een commerciële of technische richting;
je hebt enkele jaren relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
je hebt ervaring met de verkoop van softwareoplossingen (SaaS);
je hebt affiniteit met IT;
bij voorkeur beschik je over een relevant netwerk;
je bent creatief en vindingrijk. Je bent niet bang voor nieuwe uitdagingen en bent in staat om out-of-the-box te denken. Daarmee inspireer je collega’s en klanten;
je bent communicatief vaardig, je kan goed samenwerken en georganiseerd werken;
je bent zelfstandig en resultaatgericht;
je beschikt over een gezonde dosis lef, overtuigingskracht en doorzettingsvermogen. 

Wat bieden wij? 
Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling. Een goed pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder andere een marktconform salaris, winstdelingsregeling, collectieve ziektekostenverzekering, goede pensioenregeling en uitgebreide opleidingsmogelijkheden. Het salaris wordt gekoppeld aan de ervaring en expertise die jij ons te bieden hebt. We vinden het belangrijk dat al onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. IF is een groeiend bedrijf en bestaat momenteel uit 65 inspirerende collegas die zorgen voor een leuke werkomgeving op een goed bereikbare locatie in Arnhem met openbaar of eigen vervoer. Gezonde lunch wordt dagelijks verzorgd en we hebben goede koffie. 

Wil je reageren? 
Wil je meer weten? Kijk dan op onze website www.iftechnology.nl of neem contact op met Arnoud de Jong, interim teamleider Online Diensten (06 – 42 20 94 35) of Jos Waagmeester, operationeel directeur (06 – 22 50 67 69).
Je interesse kun je kenbaar maken door een e-mail te sturen aan hr@iftechnology.nl voorzien van motivatie en je CV. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.