Nieuwe energie voor vastgoedontwikkelaars!

Ben jij vastgoedontwikkelaar en zie je door de bomen het bos niet meer nu een gewone gasaansluiting niet meer mag? Ben je verdwaald in het woud van technische oplossingen, concepten en de financiële consequenties? Onze energieontwikkelaars doen niks liever dan samen met ontwikkelaars duurzame huizen realiseren en helpen je graag!

In het nieuwe normaal worden woningen niet meer aangesloten op gas maar krijgen ze hun warmte uit duurzame bronnen. Dit zorgt voor een scala aan mogelijkheden, kansen en risico’s. Wij hebben kennis van de verschillende technieken, euro’s, de stakeholders op de energiemarkt, wet- en regelgeving met de kennis en de eisen en wensen van de ontwikkelaars.

De markt biedt een verscheidenheid aan opties van zelf eigenaar blijven tot volledig overdragen (ESCo / Energieleverancier). Welke optie past bij jou? Welke eigendomsvorm, exploitatiestructuur en aanbestedingsroute kies je?

Als blijkt dat zelf (deels) eigenaar blijven als initiatiefnemer het meest aantrekkelijk is, dan doen we vanuit ToekomstEnergie graag hierin mee. Dan is de benodigde professionele bedrijfsvoering, kennis en capaciteitsbehoefte direct voor u beschikbaar zonder dat zelf te moeten organiseren.

Technologieën

Bodemenergie

Onze warmtenetten zijn efficient omdat we winterkoude gebruiken in de zomer en zomerwarmte inzetten in de winter. Hierdoor hoeven we geen warmte of koude te maken. Bodemenergiesystemen waarin we de koude en warmte kunnen bewaren tot het volgende seizoen zijn hierbij onmisbaar.

Aquathermie

Wanneer de vraag van de gebouwen in de zomer en de winter niet gelijk aan elkaar is, moeten we aanvullende warmte of koude inzetten. Gelukkig is er vaak oppervlaktewater, rioolwater of drinkwater beschikbaar dat we kunnen afkoelen of opwarmen.

Geothermie

Bij geothermie boren we putten tot wel 2 km diepte. Uit deze putten pompen we water op dat wel opgewarmd kan zijn tot 100 C. Met dit water kunnen we woningen verwarmen zonder dat we daar een warmtepomp bij nodig hebben. En we onderzoeken zelfs of we er geen elektriciteit mee kunnen maken.

Filter

Loading…