Profiel medior adviseur duurzame energie

Ben jij een energieke collega die wil bijdragen aan de energietransitie op het gebied van duurzame warmte en koude? Heb jij een brede technische kennis en interesse, een passie voor verduurzaming en de commerciële blik om onze klanten te begrijpen en te helpen met hun vraagstukken en uitdagingen? Als medior adviseur ben je een communicatieve adviseur met minimaal 3 jaar werkervaring die kan samenwerken in een multidisciplinair team en klantgericht is. Past dit profiel jou en wil je jouw kennis en ervaring graag inzetten om ons team te versterken? Dan dagen we je uit om een open sollicitatie te sturen!

Wie zijn wij?
IF Technology staat voor de transitie van fossiele naar duurzame energie. Wij zijn een consultancy- en engineeringbureau gespecialiseerd in gebouw- en gebiedsontwikkeling met de focus op oplossingen met bodemenergie, geothermie en aquathermie. IF Technology is thuis in elk vraagstuk op het gebied van hernieuwbare warmte en koude. Met verstand van techniek, organisatie, wetgeving en financiën werken we verantwoordelijk en vindingrijk. Als team en samen met de klant. Wij zijn zowel visievormer als detailspecialist. Zo beheersen en beperken wij eventuele risico’s. Wij zijn technologisch gedreven en altijd gericht op het eindresultaat. Slimme IT is een exponentiële versneller van de vooruitgang in de energietransitie. Met onze kennis vertalen we data naar informatie. Zo creëren we toegevoegde waarde. Wij dragen daarmee bij aan oplossingen die écht werken. Duurzaam en rendabel. Zo maken wij de energie van vandaag beschikbaar voor de wereld van morgen.

Wie zoeken wij? 
Als medior energieadviseur met ervaring op het gebied van hernieuwbare warmte en koude kom je onze energieteam versterken. Kennis en ervaring op het vlak van financiële en organisatorische vraagstukken is een pre.
Vanuit jouw inhoudelijke kennis en ervaring adviseer je onze klanten. Je hebt ervaring met het bedienen van onze klantsegmenten, waaronder o.a. gemeentes, rijksoverheid, vastgoedbeheerders, ontwikkelaars, (installatie)adviseurs en eigenaren van duurzame warmte-/koudesystemen.Je voelt je thuis is een multidisciplinaire organisatie, waarbij je gebruik maakt van de expertise die aanwezig is bij je collega’s.

Wat ga je doen?
• je onderhoudt klantrelaties, je ziet marktkansen en weet deze te vertalen naar concrete oplossingen voor de klant.
• door intensief contact met klanten en stakeholders bent je goed in staat om hun vragen, ambities en randvoorwaarden scherp te krijgen.
• je analyseert de klantwens vanuit verschillende disciplines en invalshoeken en verwerkt dit in een adviesproduct naar de klant (o.a. energiestudies, businesscases, rapporten en presentaties).
• je voert het projectmanagement uit, waarbij je de werkprocessen op efficiënte en doelgerichte wijze aanstuurt. Samenwerking met collega’s en goede communicatie met de klant staan hierbij centraal.
• je zorgt voor tevreden klanten die graag bij ons terugkomen omdat ze in IF de partner zien die daadwerkelijk helpt bij concrete en betrouwbare oplossingen.

Jouw kwalificaties:
• je hebt een afgeronde HBO of WO-opleiding in een technische richting ( zoals bijvoorbeeld werktuigbouwkunde of energietechniek);
• je hebt aantoonbare relevante werkervaring in een verglijkbare functie binnen de markt van duurzame energievoorzieningen voor warmte en koude;
• je adviseert vanuit inhoudelijke technische en financiële kennis en je hebt een sterke affiniteit met juridische en organisatorische aspecten;
• je beschikt over een relevant netwerk in de duurzame warmtebranche;
• je bent in staat om op een gestructureerde en procesmatige manier complexe vraagstukken te vertalen naar duurzame en robuuste oplossingen;
• je bent creatief en vindingrijk. Je bent niet bang voor nieuwe uitdagingen en bent in staat om out-of-the-box te denken.     Daarmee inspireer je collega’s en klanten;
• je bent communicatief vaardig, je kan goed samenwerken en georganiseerd werken.

Samenwerking met andere technische disciplines is essentieel voor het adviseren van onze klanten. We zoeken een teamspeler die zelfbewust is en innovatieve en creatieve benaderingen kan ontwikkelen. Goede communicatieve, schriftelijke en presentatievaardigheden zijn belangrijke vereisten bij deze functie.

Wat bieden wij?
Een goed pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder andere een marktconform salaris, winstdelingsregeling, collectieve ziektekostenverzekering, goede pensioenregeling en uitgebreide opleidingsmogelijkheden. Het salaris wordt gekoppeld aan de ervaring en expertise die jij ons te bieden hebt. We vinden het belangrijk dat al onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. IF bestaat uit 70 inspirerende collega’s die zorgen voor een leuke werkomgeving op een goed bereikbare locatie in Arnhem met openbaar of eigen vervoer. Gezonde lunch wordt dagelijks verzorgd en we hebben goede koffie.

Reageren?
Wil je meer weten? Kijk dan op onze website www.iftechnology.nl of neem contact op met Bas de Zwart, senior adviseur (06 – 12 30 99 14).

Je interesse kun je kenbaar maken door een open sollicitatie te sturen aan hr@iftechnology.nl voorzien van motivatie en je CV.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld