Energieleverancier

Als energieleverancier speel je een belangrijke rol in de energietransitie. Maar deze opgave is enorm! Een beetje hulp kan je daarom goed gebruiken en IF Technology is dé partij die je daarin kan ondersteunen. Al meer dan 30 jaar zijn wij actief in de fases van het bedenken, bouwen en beheren van duurzame energiesystemen. En juist die ervaring is relevant wanneer je een systeem ontwikkelt dat je voor minimaal 30 jaar gaat exploiteren. Elke tekortkoming bij het ontwerp of fout tijdens de realisatie gaat gevolgen hebben voor de beheerfase.

De energietransitie in de versnelling

Bij IF Technology snappen wij dat je als energieleverancier voor veel uitdagingen en keuzes staat. Als ervaren energieadviseur doen wij niks liever dan jou daarmee helpen. Wij hebben veel kennis en ervaring met het ontwikkelen van (grootschalige) collectieve energiesystemen. Vanuit onze rol voor zowel overheden, ontwikkelaars en gebouweigenaren overzien wij de complete levenscyclus van een duurzaam energiesysteem. Wij begrijpen de verschillende belangen, maar zien ook concrete kansen in het optimaal samenwerken tussen de diverse betrokken stakeholders.

Naast onze technische inbreng kunnen wij dus ook een belangrijke rol spelen in de afstemming met ontwikkelaars, (lokale) overheden en bewoners. Uiteindelijk met als doel om een optimaal werkend energiesysteem te realiseren waar alle partijen tevreden mee zijn.

Hier bewijst IF meerwaarde

Al meer dan 30 jaar zijn wij thuis in duurzame energie. We bewegen ons daarbij tussen overheid en markt. Zowel boven als onder de grond overzien wij het complete speelveld van duurzame energiebronnen en de belangen van de verschillende stakeholders. Optimaliseren is onze kracht en onze adviezen zijn gebaseerd op het breed afwegen van mogelijke oplossingen en samenbrengen van de aanwezige belangen. Wij zijn thuis in zowel proces als inhoud en bieden daarmee een zeer waardevolle combinatie voor energieleveranciers.

Waarvoor schakel je IF in?

  • Haalbaarheidsstudies: uitwerking van mogelijke energieconcepten voor de nieuwbouw ontwikkeling
  • Financiële analyse of businesscase: inzicht in financiële omvang en impact
  • Ontwerp: uitwerken van concept naar concreet detail ontwerp
  • Vergunningsaanvragen: het juridisch zekeren van de technische oplossing
  • Stakeholder management
  • Kwaliteitscontrole bij uitvoering

Contact

We werken graag samen met én voor energieleveranciers. Bel of e-mail ons gerust voor vragen!

Contact

Johan Schuitemaker Senior Sales & Marketing Adviseur

Sinds 2009 werk ik in de energiesector. Met de hierbij opgedane werkervaring ben ik ervan overtuigd dat er volwaardige alternatieven zijn voor het gebruik van fossiele energie. Zo werkt IF al ruim 30 jaar aan duurzame warmte middels geothermie, HTO, aquathermie of bodemenergie. De hierbij opgebouwde kennis en ervaring is onze toegevoegde waarde. Benieuwd wat duurzame warmte voor jou kan betekenen? Bel mij en ik wijs je graag de weg!