Ontwikkelaar

Het ontwikkelen van een duurzaam energiesysteem is in veel gevallen een complexe opgave. Want energie staat niet meer op zich, maar is een bepalend stukje geworden in de ontwikkeling. Als ontwikkelaar kom je voor veel keuzes te staan. Hoe ga je hiermee om en waar begin je überhaupt? Welke technische oplossingen zijn er en wat is de financiële consequentie hiervan? Wanneer haak je een energieleverancier aan? En hoe beheers je welke risico’s op welk moment? Wij denken op strategisch niveau mee bij deze vraagstukken en vertalen dit concreet naar een duurzaam energieontwerp en begeleiden bij de route naar realisatie.

De energietransitie in de versnelling

Ben jij werkzaam als vastgoedontwikkelaar en herken jij de volgende punten:

 • Een groot aanbod aan technische concepten en duurzame oplossingen
 • De concurrentie in het gebruik van duurzame omgevingsbronnen wordt groter
 • Samenwerken met andere stakeholders op de energieopgave wordt steeds belangrijker
 • De financiële consequenties is in sommige gevallen moeilijk te overzien

Bij IF Technology snappen wij dat je als ontwikkelaar voor veel uitdagingen en keuzes staat. Als ervaren energieadviseur doen wij niks liever dan jou helpen met het realiseren van duurzame bouwprojecten. We zorgen tijdens het project dat je bij elke projectfase op zowel technisch, financieel en juridisch gebied volledig wordt ontzorgd op zowel inhoud als proces. Denk hierbij dus aan de techniek, de euro’s, de betrokken partijen en de wet- en regelgeving. Volledig rekening houdend met de specifieke wensen en eisen van de ontwikkelaar.

Met de onafhankelijk begeleiding van IF weet je zeker dat de juiste keuzes worden gemaakt in het belang van jouw project.

Techniek en wet- & regelgeving

Naast de technische uitdagingen is ook het juridische kader rondom duurzame warmte en koude niet eenvoudig. Er zijn tal van vergunningen nodig bij de aanleg van een duurzaam energiesysteem. Daarnaast hebben we ook nog te maken met de Warmtewet en Beoordelingsrichtlijnen. IF heeft dagelijks te maken met alle regels rondom warmte en koudelevering. We hebben een aantal juristen in huis die de laatste stand van zaken rondom wet- en regelgeving bijhouden.

Download hier: Bodemenergieplannen, een probleem of juist een oplossing?

Het outsourcen van een duurzaam energiesysteem

Al vroeg in het proces moet er een afweging worden gemaakt wie het energiesysteem gaat beheren. De markt biedt een verscheidenheid aan opties van zelf eigenaar blijven tot volledig overdragen aan een ESCo / Energieleverancier. Welke eigendomsvorm, exploitatiestructuur en aanbestedingsroute kies je? Blijf je liever (deels) zelf eigenaar, omdat dit financieel aantrekkelijk is? Of werk je toe naar een volledige outsourcing van het energiesysteem. In beide gevallen helpen wij je graag verder. Wij zorgen voor de benodigde professionele bedrijfsvoering, inhoudelijke kennis en capaciteitsbehoefte zonder dat je het zelf hoeft te organiseren.

Kijk terug: Projectontwikkelaar vs energieleverancier

Hier bewijst IF meerwaarde

Al meer dan 30 jaar zijn wij thuis in duurzame energie. We bewegen ons daarbij tussen overheid en markt. Zowel boven als onder de grond overzien wij het complete speelveld van duurzame energiebronnen en de belangen van de verschillende stakeholders. Optimaliseren is onze kracht en onze adviezen zijn gebaseerd op het breed afwegen van mogelijke oplossingen en samenbrengen van de aanwezige belangen.  Wij zijn thuis in zowel proces als inhoud en bieden daarmee een zeer waardevolle combinatie aan ontwikkelaars.

Waarvoor schakel je IF in?

 • Quickscan: eerste check op geschiktheid van duurzame omgevingsbronnen
 • Haalbaarheidsstudies: uitwerking van mogelijke energieconcepten voor de nieuwbouw ontwikkeling
 • Financiële analyse of businesscase: inzicht in financiële omvang en impact
 • Ontwerp: uitwerken van concept naar concreet ontwerp en programma van eisen
 • Vergunningsaanvragen: het juridisch zekeren van de technische oplossing
 • Stakeholder management
 • Aanbestedingsbegeleiding voor selectie energieleverancier

Contact

We werken graag samen met én voor ontwikkelaars. Bel of e-mail ons gerust voor vragen!

Contact

 

Johan Schuitemaker Senior Sales & Marketing Adviseur

Sinds 2009 werk ik in de energiesector. Met de hierbij opgedane werkervaring ben ik ervan overtuigd dat er volwaardige alternatieven zijn voor het gebruik van fossiele energie. Zo werkt IF al ruim 30 jaar aan duurzame warmte middels geothermie, HTO, aquathermie of bodemenergie. De hierbij opgebouwde kennis en ervaring is onze toegevoegde waarde. Benieuwd wat duurzame warmte voor jou kan betekenen? Bel mij en ik wijs je graag de weg!