Bekijk ons Aquathermie Webinar nog eens

  • Datum13-07-2021
  • AuteurRory van der Heide

Klimaatpraters zijn er genoeg. Wij zijn makers. Tijdens ons eerste Webinar Aquathermie, hebben we jullie meegenomen in de wereld van thermische energie uit oppervlaktewater. Wat is er nodig voor een succesvolle toepassing van aquathermie?

Auteur Rory van der Heide

De agenda van het Webinar was:

10:00 – Kickoff van de Technology Track
In de tijd bevinden we ons nu precies in het midden. We zijn dertig jaar onderweg en we hebben nog dertig jaar te gaan tot 2050. Dan is Nederland conform de klimaatafspraken aardgasloos. Dit gaan we realiseren door onder andere de inzet van een geweldige technologie genaamd Aquathermie.

10:15 – Achtergrond en technologie van Aquathermie
Met dit Webinar krijg je een sessie, waarbij diverse scenario’s uit de praktijk worden gepresenteerd. Wat zijn bepalende factoren in financiele haalbaarheid. Welke organisatievormen komen we tegen?

11:00 – Wat zijn de ervaringen met Aquathermie?
Welke uitdagingen komen we in de praktijk tegen, welke oplossingsrichtingen en innovaties zien we? Technische en juridische capacateit van een waterlichaam, integratie van infrastructuur en kunstwerken.

12:00 – Einde van het Webinar Aquathermie

Rory van der Heide

Ik werk sinds 2001 bij IF. In die jaren is mijn motivatie onveranderd gebleven. Wat is er mooier dan elke dag te werken aan je persoonlijke idealen? Samen met mijn collega’s laat ik elke dag zien hoe ver de techniek al is. Dat betrouwbare alternatieven voor fossiele brandstof technisch uitvoerbaar zijn. Ik zie het als mijn taak om mijn collega’s, onze klanten en alle andere partijen waarmee ik in contact sta, te blijven vertellen dat het bereiken van mijn droombeeld slechts het willen maken van de juiste keuze is.