Webinar terugkijken – Geothermie

  • Datum13-07-2021
  • AuteurJasper Kwee

Klimaatpraters zijn er genoeg. Wij zijn makers. Tijdens ons tweede Webinar Geothermie, hebben we jullie meegenomen in de wereld van Geothermie. Wat is geothermie en welke eigenschappen in de ondergrond zijn belangrijk?

Auteur Jasper Kwee Senior Adviseur Geothermie

De agenda van het Webinar was:

10:00 – Kickoff van de Technology Track
In de tijd bevinden we ons nu precies in het midden. We zijn dertig jaar onderweg en we hebben nog dertig jaar te gaan tot 2050. Dan is Nederland conform de klimaatafspraken aardgasloos. Dit gaan we realiseren door onder andere de inzet van een geweldige technologie genaamd Geothermie.

10:10 – Achtergrond en technologie van Aquathermie
Wat is geothermie en welke eigenschappen in de ondergrond zijn belangrijk? Deze webinar behandelt de verschillende aspecten van zowel geothermie en ook Hoge temperatuur opslag.

11:00 – Hoe koppel ik de bovengrond aan de ondergrond?
Wat is er aan de oppervlakte benodigd en hoe kan een techniek als hoge temperatuur opslag worden ingepast in een geothermie systeem?

11:30 – Geothermie potentie en subsidie mogelijkheden
Is Geothermie in mijn regio beschikbaar als energiebron? Verschillende informatie bronnen en programma’s als Thermogis en SCAN zijn of komen beschikbaar, maar hoe kunnen deze worden gebruikt?

12:00 – Einde van het Webinar Geothermie

Jasper Kwee Senior Adviseur Geothermie

Geothermie kan hierin een belangrijke rol gaan vervullen. Als adviseur geothermie bij IF Technology draag ik bij aan deze warmte- en energietransitie. Vanuit mijn geologische achtergrond, maak ik graag technische informatie begrijpelijk en inzichtelijk voor andere disciplines.