Webinar terugkijken – Projectontwikkelaar en Energieleverancier

  • Datum13-07-2021
  • Auteur

Wellicht herken je dit wel? De grondprijzen en bouwkosten zijn hoog, de ontwikkelingseisen zijn steeds talrijker en de huurtarieven staan onder druk. De start van een nieuw project begint niet altijd even optimaal. Bijvoorbeeld: een veel overwogen optie is om de kosten voor de energievoorziening weg te houden bij de start, waarmee je voorkomt dat de kosten bij de projectontwikkelaar komt. De kosten zijn in dat geval voor de energieleverancier. De gevolgen hiervan, zoals grote kostenschommelingen, risico’s op het verkrijgen van een omgevingsvergunning, moeilijke gesprekken en zelfs een juridische strijd zijn daarentegen niet wenselijk.

Auteur

Wat nu als je het anders doet? Meer transparantie en uiteindelijk een win-win voor elke partij! Het ideale moment waarop de energieleverancier aanhaakt bij het project is de initiatiefase, oftewel bij de schets-ontwerpfase van het bouwkundig ontwerp. Alleen dan is een naadloze integratie tussen de bouwkunde en de energietechniek mogelijk. Dit is óók het moment dat de uitgangspunten voor de energieontwikkelaar nog niet helemaal duidelijk zijn. Hoe groot wordt het project? Wat is het volledige kostenplaatje?

Met het oog op een rendabele toekomst moeten wij strategische samenwerkingen creëren tussen de projectontwikkelaar en de energieleverancier. Hoe doe je dit? Wat zijn de kansen en wat levert het uiteindelijk op?

In dit webinar vertellen wij je alles over dit ogenschijnlijke spanningsveld waaruit met co-creatie veel winst voor alle partijen te behalen is. Je krijgt meer inzicht in en begrip voor de verschillende belangen van de betrokken partijen. Aan de hand van casuïstiek leer je waar de sleutels tot succes liggen.

Spreker: Rory van der Heide, commercieel directeur van IF Technology

De agenda van het webinar:

10:00 – Kickoff van het Webinar

10:10 – Maak samenwerken rendabel
Goedkoop is duurkoop. Een oplossing die mooi is voor de projectontwikkelaar, kan een ramp zijn voor de energieleverancier.

10:20 – Aanbieden aan de markt
Wanneer in het proces haak je een ESCo aan? Hoe geef je outsourcing vorm? Welke randvoorwaarden zijn dan belangrijk?

10:35 – Good practices – Euro’s
Wat levert het op? De concrete euro’s (businessmodellen?) vanuit de praktijk.

10:50 – Q&A

11:00 – Einde van het Webinar

Johan Schuitemaker Senior Sales & Marketing Adviseur

Sinds 2009 werk ik in de energiesector. Met de hierbij opgedane werkervaring ben ik ervan overtuigd dat er volwaardige alternatieven zijn voor het gebruik van fossiele energie. Zo werkt IF al ruim 30 jaar aan duurzame warmte middels geothermie, HTO, aquathermie of bodemenergie. De hierbij opgebouwde kennis en ervaring is onze toegevoegde waarde. Benieuwd wat duurzame warmte voor jou kan betekenen? Bel mij en ik wijs je graag de weg!